سینگولاریتی چیست؟
سینگولاریتی به ایجاد هوشی برتر از هوش انسان از طریق فناوری اطلاق می شود. در این راستا تکنولوژی های متفاوتی به عنوان چشمه های اصلی ذکر می شوند که از این میان، هوش مصنوعی احتمالا بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. ولی تکنولوژی های دیگری نیز در این بحث جای می گیرند .عنوان مثال می توان از رابط مستقیم مغز- کامپیوتر(BCI) ، تقویت بیولوژیکی مغز، مهندسی ژنتیک و اسکن رزولوشن بسیار بالا از مغز که به دنبال آن شبیه سازی دقیق مغز صورت می گیرد نام برد. به نظر می رسد بعضی از این تکنولوژی ها خیلی زود تر از دیگر تکنولوژی ها به وجود بیایند. به هر حال فناوری های مستقل فراوانی همواره به سوی سینگولاریتی حرکت می کنند و اگر به حد مطلوبی از کمال برسند، آفرینش هوش برتر از هوش انسانی را امکان پذیر خواهند کرد.
آینده ای که ذهن های باهوش تر از ذهن انسان را دارا باشد، آنچنان تفاوت بنیادینی خواهد داشت که فرای دید عادی ما از آینده ای خواهد بود که صرفا با ابزار های بزرگ تر و بهتر پر شده است. Vernor Vinge اولین کسی بود که از نام سینگولاریتی استفاده کرد. وی بیان داشت که همان طور که مدل فیزیکی هنگام تلاش برای مدلسازی سینگولاریتی در مرکز یک سیاه چاله ناکار آمد است ، مدل ما از دنیا هنگامی که آینده ای شامل موجودات باهوش تر از انسان را بررسی میکنیم نا کار آمد و اشتباه خواهد بود.
سینگولاریتی خود توصیفی است برای یک پدیده خاص، برای حادثهای در آینده، که ممکن است در نگاه اول و سرسری از سوی خواننده با موضوعات مجلات زرد، موضوعی عامه پسند و کم ارزش چون پیش بینیهای نوستراداموس و تقویم مایا به شمار آید که بیشتر به درد هیجان زده کردن خانمهای خانه دار در روزی کسالت بار میخورد، اما در صورتی که دقیقتر بررسی گردد و خواننده متوجه اختلاف اساسی «پیش بینی» و «پیش گویی» باشد، آنگاه دریچه تازهای به جهان بر او گشوده میشود. و اکنون هر اتفاق کوچکی را میتواند در نظامی یکپارچه درک کند.
پیش گویی چیست؟ پیش بینی چیست؟
.
.
.
پیش گویی چیست؟ پیش بینی چیست؟
پیش گویی ادعای خبر دادن از آینده است، بدون هیچ دلیل منطقی! لذا پیش گو یا پیامبر است و یا شیاد. مثلا وقتی کسی خبر بدهد که فلان شخص در ۱۲ روز آینده با ماشین تصادف میکند، این پیش گویی است و شخص مورد نظر هیچ دلیل و مدرک وسندی برای اثبات این موضوع ندارد و البته معمولا خیلی گنگ و مبهمتر سخن میگوید که قابل اثبات و رد نباشد!
ولی پیش بینی تلاش علمی است با درصدی از خطا، برای فهمیدن پدیدهای در آینده، با بررسی عوامل بوجود آورنده آن پدیده در گذشته و اکنون. مثل هواشناسی، مثل پیش بینی میزان جمعیت یک کشور در ۵ سال آینده و مثل تعیین محل فرود یک موشک …
مجموعه این پیش بینیها در انتها به اتفاق بزرگی ختم میشود که سینگولاریتی نامیده میشود و به دلیل ویژگیهای ذاتی خود امکان پیش بینی و فراتر از آن رفتن را اکنون به ما نمیدهد و مانند مرکز سیاهچالهای که هیچ چیزی از ان گریزی ندارد، همه چیز را میبلعد حتی نور را، همه ابزارهای تحلیل آینده در آن نقطه متوقف میشود. به دلیل همین بن بست، نقطه تکینگی یا سینگولاریتی نامیده میشود چرا که در فیزیک به مرکز سیاهچاله سینگولاریتی گفته میشود و این نام از آنجا به عاریت گرفته شده.
هوش انسان پایه ی تکنولوژی بشریت است و تمام تکنولوژی بشری در نهایت محصول هوش بشری میباشد. هنگامی که تکنولوژی تا بدان جا پیشرفت کند که بتواند به تقویت و بهسازی هوش منجر شود، حلقه بسته می شود و پدیده ی فیدبک مثبت ظهور می کند. در واقع ذهن های باهوش در ساخت ذهن های باهوش تر توانا ترند. این حلقه در بررسی مساله ی نوعی از هوش مصنوعی که قادر به تقویت کد منبع خود باشد مشهود تر است. البته این نوع تقویت در ابتدا با مقیاس زمانی کند تری پیش خواهد رفت؛ مثلا با انسان هایی که از رابط مستقیم مغز با کامپیوتر سود می برند و باعث ایجاد نسلهای بعدی رابط های مغز- کامپیوتر می شوند و یا انسانهایی که به صورت بیولوژیکی-شناختی تقویت شده اند و بر روی پروژه های هوش مصنوعی فعالیت می کنند.
اگر شما دوس دارید راجبه سینگولاریتی، کورزوویل، نانورباتهای کارگذاشته شده داخل مغز و آینده زیبای دنیا بیشتر بدانید … فایل صوتی زیر را دانلود کنید و لذت ببرید :
سایت دانشگاه سینگولاریتی هست در پارک فن آوری ناسا:
سایت آقای کورزویل:
اگر چه سینگولاریتی فراتر از صرفا واژه ی عظیم است ولی با یک اتفاق کوچک می تواند شروع شود. اگر یک هوش برتر از هوش انسانی به وجود بیاید، آن ذهن، ذهن های باهوش تری از خود خواهد ساخت. در این مورد دینامیک سینگولاریتی شبیه فرایند هایی خواهد بود که یک علت کوچک معلول بزرگتری را می آفریند. مثل واژگون کردن اولین دومینو، شروع یک بهمن با یک سنگریزه، به هم زدن تعادل یک شی عمودی بر روی نوک آن. (تمدن تکنولوژیکی انسان حالت بی ثباتی دارد که در آن سینگولاریتی یک رباینده محسوب می شود. هنگامی که این سیستم شروع به تلنگر خوردن میکند شتاب بزرگی در آن به وجود خواهد آمد و مانند واژگون شدن یک تیرچه به محض از دست رفتن تعادل، فرایند واژگون شدن شتاب خواهد گرفت). تکنولوژی ایجاد یک ذهن باهوش تر از ذهن انسان همان نقش ترکیب شیمیایی خود تکثیر کننده ای را دارد که زندگی را روی کره ی زمین به وجود آورده است.
منبع: singularity.ir