ماکروسافت اس کیو ال – Microsoft SQL چیست و چه امکاناتی دارد؟ در ابتدا باید توضیحاتی در رابطه با اس کیو ال SQL بدهیم و سپس توضیحات کاملی در خصوص ماکروسافت اس کیو ال – Microsoft SQL خدمتتان ارائه می کنیم. پس با پاپولی همراه باشید.
در مدل رابطهای دادهها، زبان ساختارمند پرسشها یا اسکیوال یا سیکوال (Structured Query Language – SQL) زبانی است سطح بالا مبتنی بر زبان سطح پایین و ریاضی جبر رابطهای که برای ایجاد، تغییر، و بازیابی دادهها و نیز عملیات بر روی آنها بهکار میرود.
زبان SQL به سمت مدل شیگرا – رابطهای نیز پیشرفت کردهاست.
منشأ اصلی سی کوال به مقالهٔ سال 1970 ادگار کاد تحت عنوان «مدل رابطهای دادهها برای بانکهای بزرگ دادههای اشتراکی» بازمیگردد. در دههٔ 70 گروهی از شرکت آیبیام در شهر سان خوزه بر روی سیستم پایگاه دادههای سیستم آر بدون توجه به این مقاله کار میکردند و زبان SEQUEL را به منظور عملیات و بازیابی اطلاعات ذخیره شده در سیستم آر ایجاد کردند. اگر چه اسکیوال ناشی از تلاشهای کاد بود اما دونالد چامبرلین و ریموند بویس به عنوان طراحان زبان SEQUEL شناخته میشوند.
سمینارهایی در زمینه فناوری بانک اطلاعاتی و مباحثاتی در مورد مزایای مدل رابطهای جدید برگزار گردید. تا 1976 مشخص بود که آیبیام که طرفدار جدی فناوری بانک اطلاعاتی رابطهای بوده، توجه زیادی نسبت به زبان سیکوال دارد. تبلیغات در زمینه سیستم آر باعث جذب گروهی از مهندسین در منلو پارک در کالیفرنیا گردید. این گروه به این نتیجه رسیدند که تحقیقات آیبیام منجر به یک بازار تجاری برای بانکهای اطلاعاتی رابطهای خواهد گردید.
پیشنهاد اول: دانلود دیتابیس اس کیو ال (sql) آموزشی Northwind به صورت کاملا رایگان
پیشنهاد دوم: دانلود نرم افزار ماکروسافت اس کیو ال – Microsoft SQL با لینک مستقیم
ماکروسافت اس کیو ال – Microsoft SQL چیست و چه امکاناتی دارد؟
در 1977 این گروه شرکتی بنام اینک (Inc) و رلیشنال سافتویر (Relational Software) تأسیس نمودند تا یک سامانه مدیریت پایگاههای داده رابطهای بر اساس سیکوال بسازند. محصولی بنام اوراکل در 1979 عرضه گردید، و اولین سامانه مدیریت پایگاه داده رابطهای بوجود آمد. به این ترتیب محصول اوراکل باعث گردید اولین محصول آیبیام برای مدت 2 سال در بازار دچار رکود باشد. این محصول بر روی مینی کامپیوترهای وکس دیجیتال (VAx Digital) اجرا میشد که خیلی از کامپیوترهای بزرگ آیبیام ارزانتر بودند.
امروزه این شرکت با نام اوراکل اولین فروشنده سیستمهای مدیریت بانک اطلاعاتی رابطهای است. استادان آزمایشگاههای کامپیوتر در دانشگاه برکلی کالیفرنیا نیز در نیمه دهه 1970 مشغول تحقیق در زمینه بانکهای اطلاعاتی رابطهای بودن (مانند تیم تحقیق آیبیام)، گروه فوق نیز یک نمونه از سامانه مدیریت پایگاه داده رابطهای ایجاد نمودند و سیستم خود را اینگرس (Ingres) نام نهادند.
پروژه اینگرس شامل یک زبان پرسوجو بنام QUEL بود، اگر چه از سیکوال خیلی ساخت یافته تر بود، اما شباهت آن به زبان انگلیسی کمتر بود.
در حالیکه اوراکل و اینگرسبرای ارائه محصولات تجاری در رقابت بودند، پروژه سیستم آر شرکت آیبیام در تلاش بودهاست که یک محصو ل تجاری با نام SQL/Data system (یا SQL/DS) عرضه نماید. آیبیام موجودیت SQL/DS را در 1981 اعلام، و در 1982 شروع به عرضه محصول خود نمود. در سال 1983 آیبیام یک نسخه SQL/DS را برای VM/CMS (سیستمعاملی که در کامپیوتر بزرگ آیبیام غالباً استفاده شده بود)، اعلام نمود.
همچنین در سال 1983 شرکت آیبیام، محصول دیبیتو را معرفی نمود که یک سامانه مدیریت پایگاه داده رابطهای برای سیستمهای بزرگ آن شرکت بود. دیبیتو تحت سیستمعامل ویاماس (سیستمعامل مراکز کامپیوتری بزرگ) اجرا میشد. اولین نسخه دیبیتو در 1985 عرضه گردید، و مسئولین آیبیام اعلام نمودند که این محصول یک برنامه استراتژیک برای تکنولوژی نرمافزاری آیبیام میباشد. از آن تاریخ تاکنون دیبیتو سامانه مدیریت پایگاه داده رابطهای شاخصی بوده و آیبیام از آن حمایت نموده و زبان «سیکوال دیبیتو» استاندارد عملی زبان بانک اطلاعاتی بودهاست.
استانداردها
سیکوال استاندارد (ANSI (American National Standards Institute را در سال 1986 و ISO (International Organization for Standardization) را در سال 1987 اتخاذ نمود. استانداردهای مختلفی از اسکیوال تاکنون عرضه شده که در جدول زیر بیان میکنیم:
اسکیوال-87
اسکیوال-89
اسکیوال-92
اسکیوال:1999
اسکیوال:2003
اسکیوال:2005
اسکیوال:2008
اسکیوال:2011
اسکیوال:2012
اسکیوال:2014
اسکیوال:2016
اسکیوال:2017
ماکروسافت اس کیو ال – Microsoft SQL چیست و چه امکاناتی دارد؟
حوزه و وسعت
بسیاری از اصطلاحات زبان اسکیوال تحت استاندارد بینالمللی بوده، و در نتیجه، از آنها شبیه بقیه زبانهای استاندارد مثل محصولات شرکت اوراکل PL/SQL یا Sybase و SQL PL (مدل رویهای) از شرکت آیبیام میباشد.
اسکیوال برای کارهای ویژه و محدودی (گزارش گیری از دادهها در پایگاه دادههای رابطهای) طراحی شدهاست. بر خلاف زبانهای دستوری مثل بیسیک یا سی که برای حل مسائل طراحی شده، SQL زبانی بر پایه اعلان است. زبانهای توسعه یافتهای مثل PL/SQL به دنبال کامل کردن زبان به هدف ایجاد زبان برنامهنویسی با حفظ مزیتهای SQL میباشد. شیوه دیگر کار این است که به کدهای زبان برنامهنویسی اجازه دسترسی به پایگاه داده به کمک دستورهای SQL داده شود مثلاً PostgreSQL به توابعش اجازه میدهد که درون کدهای Perl, Tcl و C نوشته شوند. گاهی به شوخی گفته میشود که SQL نه ساخت یافتهاست، نه محدود به گزارش گیریها و اصلاً یک زبان نیست!
SQL SERVER چیست؟
اس کیو ال سرور محصولی از کمپانی مایکروسافت است که برای ذخیره سازی و مدیریت اطلاعات در نظر گرفته شده است. به شکل دقیق تر، اس کیو ال سرور یک “سیستم مدیریت پایگاه دادههای رابطه ای” (RDSM) است. می توان این نام را به دو بخش مجزا نقسیم نمود. اول اینکه اطلاعات در پایگاه دادههای رابطه ای ذخیره می شود و دوم اینکه اس کیو ال سرور یک سیستم مدیریت کامل است و تنها یک دیتابیس نیست. SQL خود به معنای Structured Query Language (زبان ساختارمند کوئری ها) است. اس کیو ال، زبانی است برای مدیریت و اداره کردن سرور دیتابیس.
پایگاه داده رابطه ای (RELATIONAL DATABASE)
همان طور که اشاره کردیم، اس کیو ال سرور به دو بخش پایگاه داده رابطه ای و سیستم مدیریت تقسیم می شود و اکنون قصد داریم تا مورد اول را بیشتر توضیح دهیم. تعریف بسیار فنی برای اینکه پایگاه داده رابطه ای چیست وجود دارد. برای جزئیات این تعریف می توان عبارت Edgar Codd را در اینترنت جست و جو کنید (که در ابتدا برای مدل رابطه ای در نظر گرفته شده بود) و یا عبارت relational database tuples را ببینید. می توان گفت که همه دیتابیس یا پایگاههای داده، رابطه ای نیست اما بسیاری از محصولات موجود در بازار (از جمله SQL سرور، Oracle، MySQL و MS Access) از نوع دیتابیس رابطه ای هستند. این بدین معنی است که در این نوع دیتابیس ها، اطلاعات در ساختارهایی که Table یا جدول نامیده می شود، ذخیره شده که در ستون ها و ردیف ها طبقه بندی می شود. برخلاف یک صفحه گسترده (spreadsheet)، اطلاعاتی که در یک جدول ذخیره شده اند، طبق یک قاعده خاص نیست. برای توضیح این بخش آخر، ستون هایی در صفحه گسترده را در نظر بگیرید؛ اگر بخواهیم اطلاعات را در ستون اول صفحه گسترده و بر اساس حروف الفبا مرتب کنیم، به سادگی بر روی ستون اول کلیک کرده و سپس بر روی گزینه Sort کلیک می کنیم. ردیف های اطلاعات نظم خود را تغییر می دهند و حالا آنها طبق دلخواه خود ما منظم می شوند.
وقتی درباره اس کیو ال سرور صحبت می کنیم، دیتابیس می تواند گاهی اوقات نادیده گرفته شود. این موضوع، برای افراد مختلف معنای متفاوتی دارد و به این دلیل است که دیتابیس یک هسته و یکی از اجزای مرکزی اس کیو ال سرور محسوب می شود. بنابراین دیتابیس نقش بسیار مهمی را در اس کیو ال سرور ایفا می کند. در واقعیت، اس کیو ال سرور یک سیستم مدیریت و پایگاه دادههای رابطه ای (RDSM) است و وظیفه آن، مدیریت کردن دیتابیس است.
دیتابیس یک کانتینر منطقی است و برای طبقه بندی اطلاعات مشابه مورد استفاده قرار می گیرد تا سازمان دهی بهتر صورت پذیرد. به علاوه دیتابیس می تواند به عنوان یک مرز امنیتی مورد استفاده قرار گیرد. البته دیتابیس می تواند اپلیکیشن ها را هم از هم جدا کند. به عنوان مثال، تمام اطلاعات مربوط به سیستم مالی در یک دیتابیس جمع آوری شوند و در عین حال، اطلاعات مربوط به بازار در یک دیتابیس دیگر قرار بگیرند. باز هم می گوییم که این از قوانین اس کیو ال سرور نیست اما می توانید تمام مسائل حقوقی خود را در یک دیتابیس جمع آوری کنید. از منظر سازمان دهی، این کار بسیار پیچیده است اما اس کیو ال سرور اجازه انجام آن را می دهد. از سوی دیگر این امکان وجود دارد تا هر گروه از اطلاعات را در یک دیتابیس مجزا قرار داده و صدها و حتی هزاران دیتابیس را در یک اس کیو ال سرور داشته باشید. این سناریو از نظر مدیریتی می تواند یک اشتباه باشد اما به هر حال اس کیو ال سرور اجازه انجام آن را می دهد. یکی از راهکارهای متداول، تعریف نمودن محتوای هر دیتابیس است. اگر اطلاعات به هم مرتبط هستند و یا می توانند امنیت را به گروهی بیاورند، این ایده خوبی است که دیتابیس مربوط به خود را داشته باشند. هر اس کیو ال سرور می تواند بیش از 32000 ذیتابیس مجزا داشته باشد.
وقتی که یک دیتابیس ساخته می شود، دو فایل در هارد درایو شما ایجاد می شود. یکی اطلاعات و موضوعات را نگهداری می کند و در دیگری، تغییرات ایجاد شده در دیتابیس ذخیره خواهد شد. این فایل ها فرمت خاص متعلق به اس کیو ال سرور را دارند و امکان باز کردن آنها در ورد، اکسل، نوت پد و هر اپلیکیشن دیگری وجود ندارد. اندازه هر فایل دیتابیس می تواند از 500,000 ترابایت فراتر برود.
چرا از دیتابیس استفاده کنیم؟
اکنون که می دانیم اس کیو ال سرور یک اپلیکیشن برای طبقه بندی اطلاعات در یک “جدول” است، اجازه دهید علل برتری دیتابیس بر صفحه گسترده و یا اپلیکیشن های مشابه را بررسی کنیم.
تصور کنید در حال ساختن یک اپلیکیشن برای مرتب سازی اطلاعات مربوط به معاملات تجاری هستید. می توانیم کار را با ایجاد چند ستون آغاز کنیم، مانند آیتم های فروخته شده، تعداد، قیمت، تاریخ فروش و نام خریدار. یکی از گزینه های حافظه، امکان ذخیره کردن اطلاعات در یک فایل متنی است. از ویژگی های مثبت فایل متنی، امکان باز کردن و خواندن آن به شکل سریع است. البته از ایرادات فایل متنی این است که در زمان خواندن فایل های بزرگ، ممکن است باز کردن و اسکن کردن آن کمی طولانی شود. همچنین اگر بخواهیم موارد فروش رفته به یک مشتری خاص را نگاه کنیم، تمام فایل متنی باید خوانده شود و هر رویداد خطی از نام مشتری، باید در یک فایل موقت تا جمع آوری تمام آنها ذخیره شود. اگر در یک صفحه گسترده آن را به جای یک فایل متنی ذخیره کنیم، یک ویژگی داخلی برای طبقه بندی وجود دارد. و در این شرایط خواهیم توانست فروش های مربوط به یک مشتری خاص را با سرعت بیشتری پیدا کنیم. اما باز هم اگر فایل حجیم باشد، گشودن آن ممکن است زمان بسیار زیادی بطلبد.
به علاوه اگر بخواهیم آدرس مشتری را هم در کنار نام او ذخیره کنیم، اکنون به جای ذخیره کردن 5 بخش از اطلاعات (آیتم های فروخته شده، کمیت، قیمت، تاریخ فروش و نام خریدار) اکنون 9 ستون ایجاد می کنیم (موارد قبلی به اضافه آدرس، شهر، ایالت یا استان و کد پستی) . این بدین معنی است که باید اندازه فایل متنی یا صفحه گسترده خود را برای اضافه کردن موارد جدید، تقریبا دو برابر کنیم. به هر حال اگر از دیتابیس استفاده کنیم، می توانیم اطلاعات فروش و اطلاعات مشتری را در دو بخش مجزا ذخیره کنیم بنابراین سایز و حجم اطلاعات فروش بیشتر نخواهد شد. وقتی هم بخواهیم گزارشی تهیه کنیم که آدرس مشتری را هم در خود دارد، می توانیم اطلاعات مشتری را به اطلاعات فروش متصل کنیم.
در اینصورت نه تنها ابعاد اطلاعات فروش ما در دیتابیس کوچک تر خواهد بود، سایز واقعی اطلاعات آدرس هم کوچک تر خواهد بود. در یک صفحه گسترده و یا یک فایل متنی، هر خط فروش شامل اطلاعات آدرس هم خواهد بود. در دیتابیس آدرس تنها یک بار ثبت می شوند. مهم نیست که مشتری 100 خرید داشته و یا 100000 خرید. تمام اطلاعات فروش به همان آدرس مرتبط خواهند شد.
بنابراین این ارتباط ها، می تواند باعث کاهش حجم فایل ها در دیتابیس شود. به علاوه خواندن و نوشتن دیتابیس با سرعت بالایی انجام خواهد شد. همچنین بسیاری از دیتابیس ها این امکان را دارند که به چند کاربر، هم زمان به اطلاعات آن دسترسی بدهد کاری که فایل های متنی و صفحات گسترده انجام نمی دهند. و نیز حجم اطلاعاتی که دیتابیس می تواند در خود بگنجاند نامحدود است برخلاف یک صفحه گسترده که تعداد مشخصی از اعداد و ردیف ها را می تواند ذخیره کند.
چرا از دیتابیس استفاده نکنیم؟
اما دیتابیس مشکلاتی هم دارد. نخست آنکه باید زمان زیادی را برای یادگیری سیستم جدید اختصاص دهید. دیتابیس به سادگی صفحه گسترده نیست. به علاوه اگر حجم کوچکی از اطلاعات دارید که در طول زمان نیازی به تغییر آن ندارید، آسان تر این است که آن را در یک فایل ذخیره کنید. متاسفانه کارهای تجاری آسان و ساده نیستند بنابراین می توان گفت که دیتابیس بهترین ابزار برای مشاغل بزرگ است.
سیستم مدیریت
دومین بخش از اس کیو ال سرور، سیستم مدیریت است. این بدین معنی است که اس کیو ال سرور تنها یک اپلیکیشن برای ذخیره سازی اطلاعات نیست بلکه ابزار لازم برای ساختاردهی و مدیریت اطلاعات را در خود دارد. بنابراین وقتی اس کیو ال سرور را نصب می کنید، ابزار لازم برای گزارش نویسی، اپلیکیشن های وارد کردن و خارج کردن اطلاعات، تحلیلگر و رابط های مدیریت را هم در اختیار دارید.
ماکروسافت اس کیو ال – Microsoft SQL چیست و چه امکاناتی دارد؟
معایب اس کیوال
در کاربرد عملی از SQL معایب زیر بر آن وارد است:
- دستورهای نحوی(syntax) آن تا حدی مشکل است به نحوی که گاهی آنرا با COBOL مقایسه میکنند.
- شیوه استانداردی را برای دستورهای چند تکه بزرگ ندارد.
- نمونههای مختلف آنها که توسط فروشندگان مختلف ارائه میشود گاهی با هم سازگاری ندارد.
- وجود برخی دستورهای بلند
- اشتباه گرفتن وظیفههای دستورهایی مثل UPDATE و INSERT.
محاسن اسکیوال
ولی سیکوال دارای محاسنی هم هست:
- سازگاری با اکثر زبانهای دستوری
- سازگاری با اکثر پایگاههای داده مثل SQL Server,Oracle و حتی MS ACCESS
- پس از اینکه برنامهنویس این زبان را درک کرد استفاده از آن بسیار سادهاست
- کاربرد در زبانهای جدید و پیشرفته
زبانهای مشابه اسکیوال
- IBM BS12 (Business System 12)
- Tutorial D
- TQL Proposal
- HQL (بر پایه ابزار JAVA
- OSQL(برپایه ابزارهای شی گرای PHP برای عملیات و گزارش گیری)
- Quel (در سال 1974 در دانشگاه برکلی ایجاد شد)
- ODMG (Object Data Management Group)
- linQ
ماکروسافت اس کیو ال – Microsoft SQL چیست و چه امکاناتی دارد؟
پیشنهاد: دانلود دیتابیس اس کیو ال (sql) آموزشی Northwind به صورت کاملا رایگان
واژههای کلیدی
واژههای کلیدی اسکیوال به گروههای مختلفی تقسیم میگردد، در زیر به برخی از آنها اشاره میکنیم آنهایی که آشنا تر هستند را تنها با یک مثال شرح میدهیم:
دستور بازیابی دادهها: SELECT
دستورهای عملیات دادهها: INSERT,UPDATE,MERGE,TRUNCAT, DELETE
دستورهای تراکنش دادهها: COMMIT و ROLLBACK
دستورهای تعریف دادهها: CREATE وDROP
دستورهای کنترل دادهها: GRANT و REVOKE
دستور بازیابی دادهها
دستور SELECT جهت بازیابی برشی سطری از یک یا چند جدول به کار میرود. این دستور پرکاربردترین دستور DML میباشد و برای گزارش گیریهای مؤثر مورد استفاده قرار میگیرد. ساختمان این دستور میتواند از اجزای زیر تشکیل شده باشد:
FROM: مشخص کردن جداول و نحوه اتصال آنها به هم.
WHERE: انتخاب سطرهایی با شرایط خاص.
GROUP BY: ترکیب سطرها با مقادیر مربوط به مجموعهای از سطرهای کوچکتر.
HAVING: مشخص کردن سطرهای ترکیبی.
ORDER BY: مشخص کردن اینکه کدام ستونها برای مرتب کردن دادهها به کار میرود.
JOIN یا INNER JOIN: برای اتصال دو یا چند جدول استفاده میشود و اگر بین جدولها حداقل یک مورد مشترک مشاهده شود ردیفهای دارای اشتراک را بازیابی میکند.
LEFT JOIN: تمام ردیفهای جدول سمت چپ را بازیابی میکند و از جدول سمت راست فقط ردیفهایی که مورد مشابه دارند بازیابی میشوند.
RIGHT JOIN: تمام ردیفهای جدول سمت راست را بازیابی میکند و از جدول سمت چپ فقط ردیفهایی که مورد مشابه دارند بازیابی میشوند.
FULL JOIN: اگر مورد مشابهی یافت شود تمام ردیفهای جدول سمت راست و جدول سمت چپ بازیابی میشوند.gh fg
مثال 1) نشان دادن رکوردهای تمام کتابهای بیش 10000 واحد قیمت. نتایج بر اساس نام کتاب مرتب میگردد. نماد ستاره(*) به معنای نشان دادن تمام ستونهای (صفات) جدول میباشد:
SELECT * FROM books WHERE price = 10000 ORDER BY title
مثال 2) این مسئله نحوه استفاده از جداول چندگانه را نشان میدهد. bk و ba نام مستعار جداول میباشد. در این مثال تعداد مؤلفان مختلف هر کتاب را نشان داده میشود:
SELECT bk.title, count(*) AS Authors
FROM books AS bk, book_authors AS ba
WHERE bk.book_number = ba.book_number
GROUP BY bk.title
مثال 3) نشان دادن اتصال دو جدول books و customers که فقط ردیفهای دارای اشتراک بازیابی شوند و به ترتیب نام فامیل مشتریها: (pid شماره مخصوص هر مشتری است)
SELECT bk.title, count(*) AS Authors
FROM books AS bk, book_authors AS ba
WHERE bk.book_number = ba.book_number
GROUP BY bk.title
دستورهای عملیات روی دادهها
این دستورهای به اختصار (DML (Data Manipulation Language گفته میشود و شامل دستورهایی همچون زیر است:
INSERT: اضافه کردن سطرهایی (تاپلهایی) به جدول موجود.
INSERT INTO My_table (field1, field2, field3) VALUES ('test', 'N', NULL);
UPDATE: جهت تغییر مقادیر سطرهای موجود جدول.
UPDATE My_table SET field1 = 'updated value' WHERE field2 = 'N';
MERGE: ترکیب کردن دادهها در جداول چندگانه. این دستور جدید در SQL:2003 اضافه شدهاست، پیش از این پایگاه دادهها از دستور UPSERT استفاده میکردند.
TRUNCAT: تمام دادههای جدول را حذف میکند (از دستورهای غیر استاندارد اما پر کاربرد SQL میباشد)
DELETE: حذف سطرهایی از جدول موجود.
DELETE FROM My_table WHERE field2 = 'N';
دستورهای تراکنش دادهها
(START TRANSACTION (BEGIN WORK: جهت آغاز یک تراکنش پایگاه داده به کار میرود تا کنترل کند که تراکنش یا به پایان برسد یا اصلاً بی تأثیر باشد.
COMMIT: با عث میشود که تغییرات درون تراکنش به طور دائمی ثبت گردد.
ROLLBACK: باعث میشود که تغییرات از آخرین COMMIT یا ROLLBACK دور انداخته شود، در نتیجه وضعیت دادهها به قبل از درخواست تغییرات آنها بر میگردد.
این دو دستور در کنار هم برای کنترل و قفل گذاری به کار میرود و هنگام خروج از تراکنش این کنترل و قفل گذاری از بین میرود.
مثال 4)
START TRANSACTION; UPDATE inventory SET quantity = quantity - 3 WHERE item = 'pants'; COMMIT;
دستورهای تعریف داده ها
دومین دسته دستورهای سیکوال دستورهای تعریف دادهها یا (DDL (Data Definition Language میباشد. این دستورهای به کاربر اجازه تعریف جداول جدید و اجزای آنها را میدهد. بیشتر SQLهای تجاری دستورهایی با این خصوصیات را دارند. مهمترین گزینههای پایهای DDL دستورهای زیر است:
CREATE: ایجاد یک شی (مثلاً یک جدول).
DROP: حذف شی تعریف شدهای در پایگاه داده.
بیشتر پایگاههای دادهها دستور ALTER را نیز دارند که اجازه تغییر یک شی موجود را به شیوههای مختلف میدهد (مثلاً اضافه کردن یک ستون به جدول).
مثال 5:
CREATE TABLE My_table (my_field1 INT, my_field2 VARCHAR (50), my_field3 DATE NOT NULL, PRIMARY KEY (my_field1, my_field2) );
دستورهای کنترل داده
سومین دسته از دستورهای SQL دستورهای کنترل داده یا (DCL (Data Control Language میباشد. این دستورهای جنبههای اجازه دسترسی به دادهها را مشخص میکند و تعیین میکند کدام کاربر میتواند روی پایگاه داده عملیات انجام دهد یا کدام کاربر تنها میتواند قابلیت خواندن آنها را داشته باشد. دو دستور اصلی به قرار زیر است:
GRANT: اجازه دادن به یک یاچند کاربر برای اجرا کردن یک یا مجموعهای از دستوراها بر روی یک شی.
REVOKE: حذف یا محدود کردن قدرت اجرای کاربران.
مثال 6:
SELECT * FROM inventory;
همهٔ اقلام موجود در جدول inventory بازیابی شود.
منابع
سامانههای مدیریّت پایگاه دادهها
سایت تخصصی پایگاه داده SQLIran
انجمنهای تخصصی پایگاه داده SQLIran
آموزش زبان T-SQL
1- ویکیپدیای انگلیسی و فارسی
2- وبلاگ ایفجام
3- Donald D. Chamberlin and Raymond F. Boyce, 1974. “SEQUEL: A structured English query language” , International Conference on Management of Data, Proceedings of the 1974 ACM SIGFIDET (now SIGMOD) workshop on Data description, access and control, Ann Arbor, Michigan, pp. 249–264
4- Discussion on alleged SQL flaws (C2 wiki)
5- Web page about FSQL: References and links.
6- Galindo J. , Urrutia A. , Piattini M. , «Fuzzy Databases: Modeling, Design and Implementation”. Idea Group Publishing Hershey, USA, 2005
7- microsoftme
پیشنهاد دوم: nmindexstoresvr.exe در ویندوز چیست و چگونه از دستش خلاص شویم؟!