در فصل زمستان نیاز بدن به انرژی افزایش می یابد. در این فصل، سرما باعث ایجاد التهاب مفصل و درد می شود و از طرفی سرماخوردگی و آنفلوآنزا شیوع پیدا می کند. بسیاری از این بیماری های زمستانی به علت کمبود مواد معدنی یا ویتامین رخ می دهد از این رو با مصرف ویتامین هایی که در این مطلب به نقل از “MSN” ذکر شده است، می توان انرژی مورد نیاز بدن را تامین و از بروز این بیماری ها پیشگیری کرد…
ویتامین های مفید برای سلامتی در فصل زمستان
ویتامین C: هر وقت احساس سرماخوردگی کردید ویتامینC مصرف کنید. هرچند در فصل زمستان، سبزی و میوه سرشار از ویتامین های تقویت کننده سیستم ایمنی است اما لازم است به طور منظم مکمل های ویتامین C را برای رشد بافت های بدن، داشتن استخوان و دندان های قوی و پیشگیری از آنفلوآنزا مصرف کنید.
ویتامینA: اگر کمبود آهن دارید، احتمال دارد که میزان ذخیره ویتامین A در بدن ناکافی باشد. ویتامین A باعث تقویت چشم ها و طراوت و نشاط پوست می شود. مصرف این ویتامین در این فصل که زمین خوردن امری طبیعی است، ضرورت دارد زیرا استخوان ها را تقویت می کند.
آهن: کمبود آهن، احساس خستگی ایجاد می کند به ویژه در زنانی که در دوران قاعدگی دچار خون ریزی شدید می شوند. مکمل های آهن علاوه بر افزایش میزان انرژی، خون تازه و پر اکسیژن را به ریه ها، طحال، مغز استخوان، عضله ها و سلول ها ارسال می کند.
کلسیم: کلسیم به عنوان ماده معدنی لازم، از استخوان ها و دندان ها مراقبت می کند.
ویتامین D: با کوتاه تر شدن روزها و بلندشدن شب ها، کمتر نور خورشید را می بینیم. این درحالی است که نور خورشید برای بدن بسیار مهم است زیرا بدن از طریق آن، ویتامینD می سازد.به همین دلیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید در هر فرصت ممکن لازم است. بدون ویتامینD، بدن قادر به جذب کلسیم یا تحریک برخی واکنش های سیستم ایمنی نیست.
اسیدهای چرب امگا۳: روزهای تاریک و کوتاه زمستان همراه است با دمای پایین از این رو ممکن است افسردگی را نیز به همراه داشته باشد. مکمل های اسید چرب امگا ۳ می تواند روحیه را بالا ببرد، تمرکز ذهنی را بهبود دهد و از سرماخوردگی پیشگیری کند.
ویتامین E: اگر دچار خشکی فصلی پوست، ناخن و مو شده اید، این امر به دلیل کمبود ویتامین E است. این آنتی اکسیدان مرطوب کننده پوست را مرطوب می کند و قرمزی، خارش، پوسته پوسته شدن پوست، شکنندگی مو و ناخن در برابر آسیب های رادیکال آزاد، سوختگی و پسوریازیس و شوره را بهبود می دهد.
اسید فولیک: اگر طرفدار سبزی های برگ دار و سبز نیستید، به احتمال زیاد به اندازه کافی اسید فولیک دریافت نمی کنید. کمبود اسید فولیک باعث پوسته پوسته شدن پوست بر اثر حمام های داغ می شود زیرا به دلیل پایین بودن رطوبت، پوست قادر به حفظ رطوبت کافی نیست.
ویتامین B: این گروه از ویتامین های انرژی زا که B کمپلکس نام دارد کربوهیدرات را به انرژی تبدیل می کند تا چربی ها و پروتئین ها برای سوخت، مصرف شود. به همین دلیل است که با مصرف ویتامین B به ویژه B۱۲، افسردگی و اضطراب کاهش می یابد.
منیزیم: بیشتر زنان از دردهای قاعدگی دراین فصل رنج می برند. با افزودن مکمل منیزیم به برنامه غذایی روزانه انقباض عضله و ضربان عصب کاهش می یابد و این دردها کم می شود.
حفظ سلامتی کودکان در زمستان
اگر صاحب فرزند هستید، بهتر از هرکس دیگری میدانید که با بارش برف زمستانی، حال و هوای برف بازی به سر بچهها میزند و کودکان برای درست کردن آدمبرفی لحظهای صبر ندارند. از آنجاییکه آمار ابتلا به سرماخوردگی، سینوزیت و حساسیتهای فصلی در زمستان برای گروه سنی کودکان و نوجوانان بسیار بالاست و معمولا باریدن اولین برف زمستانی در بیشتر مواقع همزمان با فصل امتحانات دانشآموزان است و شما اصلا دلتان نمیخواهد کودک سرماخوردهتان را وادار به درس خواندن کنید، بهتر است از سرماخوردگی بچهها پیشگیری کنید.
راههای سادهای وجود دارد که شما را از شر سرماخوردگی فرزندانتان راحت میکند و در نتیجه میتوانید یک زمستان آرام و ایمن را در کنار فرزندانتان تجربه کنید. البته شاید همه شما این پیشنهادهای ساده را بدانید اما وقت عمل کردن به این دانستهها رسیده است. پس با توصیه های ما همراه شوید:
– اگر کودکتان مبتلا به بیماریهای زمینهایاست، حتما در شهریور ماه با مشورت پزشک، واکسن آنفولانزا را فراموش نکنید.
– اطمینان پیدا کنید که فرزندتان پیش از هر وعده غذایی و هلهوهوله دستهایش را کاملا میشورد. شستن دستها یکی از سادهترین راههایی است که میتواند از انتقال بیماریهای ویروسی جلوگیری کند.
– نیاز به استراحت و به طور ویژه خوابیدن در این فصل بیشتر است. خواب کافی به فرزندان شما کمک میکند تا به خوبی با عفونتهای ساده مقابله کنند و در نتیجه دیگر درگیر سرماخوردگیها و بیماریهای پر دردسر نخواهید شد.
– برنامه غذایی ویژهای برای زمستان داشته باشید. سعی کنید غذاهای مغذی را مصرف کنید که در تقویت سیستم ایمنی بدن مفید هستند.
– اگر کودک شما خوندماغ میشود، یا از سردردهای سینوزیتی رنج میبرد، با راهنمایی یک پزشک متخصص، از دستگاه بخور در اتاق نشیمن استفاده کنید.
– پیش از بیرون رفتن از خانه، یک میانوعده سبک اما پر کالری به فرزندتان بدهید. این افزایش کالری به بچهها کمک میکند که انرژی کافی برای مقابله با هوای سرد دریافت کنند.
– پیشبینی هوا را جدی بگیرید. قرار نیست در سراسر زمستان، در روزهای بادی، روزهای برفی و روزهای نیمه ابری لباس یکسانی به تن فرزندتان بپوشانید.
– به جای یک لباس کلفت و نفسگیر چند لایه لباس مناسب به تن فرزندتان کنید. یک زیرپیراهن که کمر کودک را بپوشایند. یک یقه اسکی که گلو و گردن را پوشش دهد و البته در روزهای بارانی یک لباس ضد آب را فراموش نکنید.
– کلاه، میتواند عامل موفقیت شما در حفظ سلامتی فرزندتان باشد. کلاه تزئینی نیست پس در انتخاب آن دقت کنید. کلاه مناسبی را که گوشها و پشت سر فرزندتان را به طور کامل بپوشاند، انتخاب کنید. – دستکش و جوراب مناسب را فراموش نکنید.
– علاوه بر سرماخوردگی مشکلات دیگری هم ممکن است در زمستان فرزندان شما را تهدید کند. پس به این نکات هم دقت کنید:
– کفش مناسب زمستان را برای فرزندتان انتخاب کنید. این کفش بهتر است کمی ساقدار باشد. کفی محکم و عاجدار داشته باشد تا از لیز خوردن بچهها روی سطوح برفی و خیس از باران جلوگیری کند.
– توصیههای ایمنی درباره بخاری و وسایل گرمایشی را جدی بگیرید. اتفاق از چیزی که فکر میکنید، به همه ما نزدیکتر است.
اینجوری به جنگ سرما خوردگی بروید
یکی از ارمغانهای زمستان برای بیشتر افراد، افزایش احتمال ابتلا به سرماخوردگی است. برای درمان سرماخوردگی درمانهای خانگی و پزشکی زیادی وجود دارند، اما فراموش نکنید که پیشگیری بهتر از درمان است. پس این پیشنهادها را جدی بگیرید تا احتمال ابتلا به سرماخوردگی را در این فصل کاهش دهید.
بهداشت را رعایت کنید: تاثیر شستن دستها را فراموش نکنید، به طور مداوم دستهای خود را بشورید و از مواد ضدعفونی کننده سبک استفاده کنید. علاوه بر دستها، فراموش نکنید که برای پیشگیری از آلوده شدن به ویروس آنفولانزا، لازم است سطح پر تماس را هم تمیز کنید. برای این کار میتوانید از اسپریهای ضدعفونی کننده هم استفاده کنید. این اسپریها واقعا در کشتن ویروسها تاثیرگذار هستند. اگر در خانه فردی سرماخورده دارید، بهتر است دستگیرههای در، سطوح حمام و روشویی را هم هر روز ضدعفونی کنید.
هم تحرک داشته باشید و هم استراحت کنید: شاید هیچوقت فکر نکرده باشید که ورزش میتواند شما را از سرماخوردگی در امان نگه دارد. اما بد نیست بدانید که تحرک جریان خون شما را افزایش میدهد و میتواند در فعالیت ویروسها اختلال ایجاد کند. علاوه بر این باید خواب کافی داشته باشید. خواب کافی بدن شما را برای مبارزه با ویروسها آماده میکند.
عادات غذاییتان را اصلاح کنید: سعی کنید از میوهها و مرکبات فصل بیشتر استفاده کنید. میوههایی مانند خرمالو، نارنگی و پرتقال میتوانند در زمستان به کمکتان بیایند. سبزیجات تازه مانند ترهفرنگی، گشنیز و جعفری هم در پیشگیری از سرماخوردگی تاثیرگذار هستند.
مایعات فراوان بنوشید: به طور معمول احساس تشنگی در زمستان در همه افراد کاهش پیدا میکند. منتظر احساس تشنگی نمانید، آب سالم، آب میوهها و سبزیجات تازه سرشار از ویتامین C را در برنامه غذاییتان جای دهید. این مایعات به حفظ و تقویت سیستم ایمنی بدنتان کمک میکنند.
در شروع علائم سرماخوردگی، درمانهای مناسبی انتخاب کنید: مقاومت آنتیبیوتیکی یک خطر جدی است که همه ما را تهدید میکند. پس بلافاصله بعد از احساس سرماخوردگی، به سراغ انواع آنتیبیوتیکها مانند آمپیسیلین و آموکسیسیلین نروید. از پزشکتان بخواهید داروهایی برای شما تجویز کند، که سیر طبیعی درمان را سپری کنید. به جای استفاده از انواع آنتیبیوتیکهای ضعیف و قوی، بهتر است علاوه بر رژیم غذایی مناسب، از شیوههایی مانند بخورهای طبیعی اکالیپتوس، آویشن، انواع دمکردههای گیاهی و داروهای سبک تر استفاده کنید.