عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: نوزادان به 400 میلیگرم، نوجوانان، جوانان و میانسالان روزانه به یکهزار و 200میلیگرم و زنان باردار و شیرده به دو هزار میلیگرم کلسیم، معادل هشت لیوان شیر نیاز دارند تا از پوکی استخوان آنها در دوران سالمندی پیشگیری شود.
به گزارش مهر، دکتر سید ضیاءالدین مظهری افزود: کلسیم یکی از مواد معدنی بسیار ضروری برای بدن است که در پیشگیری از پوکی استخوان در تمام سنین موثر است و یکی از عوامل بازدارنده شکستگی سر استخوان ران و ترک خورن یا شکستگی لگن در سنین بعد از یائسگی زنان است.
وی اظهار داشت : مهمترین منابع غذایی تأمینکننده کلسیم، شیر و فرآوردههای شیری است. به طور مثال، یک لیوان شیریا ماست حاوی 240 میلیگرم کلسیم است.
این متخصص تغذیه خاطر نشان کرد: مقدار نیاز روزانه به کلسیم، بستگی به سن، جنس، رنگ پوست و شرایط محیطی دارد و در افراد مختلف، متفاوت است.
مظهری یادآور شد: دریافت کلسیم و سایر مواد مغذی مورد نیاز و انجام ورزشهای مناسب با سن و تحرکات بدنی همراه با وارد کردن فشار بر استخوانها موجب مستحکمتر شدن استخوانهای بلند و همچنین لگن به بهترین وجه میشود.
وی گفت: از سن 35 تا 50 سالگی، خروج تدریجی قسمتی از ذخایر کلسیم استخوانهای بدن آغاز میشود؛ به خصوص در زنان 42 تا 50 ساله که تغییراتی در روند سیکل ماهانه آنها به وجود میآید و علایم یائسگی و پیری بروز میکند و به علت تغییرات هورمونی، خواه ناخواه سالانه چند درصدی از تراکم استخوانی آنها کاسته میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: برای تعدیل و پیشگیری از سرعت کاهش تراکم استخوانها، استفاده از منابع حاوی کلسیم همراه با حرکات و فعالیتهای بدنی متناسب با سن و بهرهمندی از نور آفتاب، بسیار مهم و ضروری است.
{linkr:bookmarks;size:small;text:nn;separator:+;badges:p}