مشاور كميسيون اجتماعي مجلس گفت: به دليل رقابت منفي و تبليغاتي كه در خصوص كراك و شيشه ميشود مبني بر اينكه اين مواد معتادي ندارد مصرف اين مواد در زنان را افزايش داده است.
مجيد ابهري در گفتگو با فارس ، در خصوص وضعيت زنان معتاد در جامعه با تقسيمبندي زنان معتاد به چهار گروه افزود: گروه اول زناني هستند كه به دليل اعتياد همسرشان ، معتاد شدهاند به اين نحو كه، مرد معتاد براي اينكه زن خود را در مصرف مواد مخدر همراه خود كند به وي مواد ميدهد و زن هم به دليل اينكه به دنبال نشان دادن اعتماد و وفاداري به همسرش است، پيشنهاد شوهر خود را براي مصرف مواد مخدر قبول ميكند. زنان خبر ندارند كه اين دسته از مردان عشق را نميفهمند بلكه به دنبال دستيار براي تحقق اهداف شوم خود هستند تا در تهيه و توليد مواد كمك حال آنها باشد.
وي درباره دسته دوم زنان معتاد تصريح كرد: دسته دوم زناني هستند كه به دليل استفاده از قرصهاي لاغري همچنين قرصهايي كه براي رفع چين و چروك در بازار است به مواد مخدر آلوده ميشوند چرا كه يكي از مواد تشكيل دهنده اين داروها، ماده مخدر شيشه است.
اين آسيبشناس اجتماعي افزود: دسته سوم زناني هستند كه از ماده مخدر شيشه و كراك به عنوان درمان استفاده ميكنند و تحت تأثير تبليغات دورغين مبني بر اينكه شيشه و كراك اعتياد نميآرود ، قرار گرفته و به مواد مخدر گرايش پيدا ميكنند.به دليل رقابت منفي و تبليغاتي كه در خصوص كراك و شيشه ميشود مبني بر اينكه اين مواد معتادي ندارد روند استفاده اين مواد در زنان را افزايش داده است.
اين متخصص علوم رفتاري اضافه كرد: گروه چهارم زناني هستند كه براي بزرگنمايي، كنجكاوي و اثبات خود به ديگري به سمت مواد مخدر كشيده ميشوند. البته استفاده از مواد مخدر روانگردان در پارتيها، مهمانيهاي شبانه، سالنهاي بدنسازي نيز از ديگر راههاي گرايش زنان به اعتياد است؛ عدهاي از زنان و دختران به دليل چشم و همچشمي دچار رقابتهاي منفي شده و معتاد ميشوند كه بعد از يكي دو روز كه مواد را مصرف نكردند و علائم سوء آن را در خود ديدند متوجه اعتياد خود ميشوند.
وي در خصوص مشكلاتي كه براي زنان معتاد به وجود آمده است، گفت: اين دسته از زنان مشكلات زيادي دارند و حاضر هستند براي به دست آوردن پول براي خريد مواد، دست به هر كاري بزنند. شركت در باندهاي توزيع و توليد مواد مخدر، دزدي و حتي قتل از مشكلات بارز زنان معتاد است.
اين آسيب شناس اجتماعي اظهار داشت: زنان معتادي كه شوهران سالم و منطقي دارند، معمولا به وسيله شوهر خود درمان مي شوند اما بعضي از مردان قبول نميكنند كه با زن معتاد زندگي كنند كه كار اين افراد به طلاق كشيده ميشود.
وي در خصوص راهكارهايي كه براي مقابله با اين معضل اجتماعي وجود دارد، گفت: اطلاعرساني و ارائه راههاي پيشگيري، سادهتر از درمان است؛ آگاهسازي خانواده از طريق صدا و سيما نخستين قدم براي پيشگيري از اين معضل است.
مشاور كميسيون اجتماعي مجلس افزود: بايد براي درمان زنان معتاد، امكانات مناسب ترك و با استفاده از روشهاي صحيح ترك اعتياد، زنان معتاد را كه قصد ترك دارند، كمك كرد همچنين بايد زناني كه شوهران معتاد دارند و خود را اصلاح نميكنند، به طور قانوني از آنها جدا شوند تا آسيب كمتر به خانواده و فرزندان برسد.
ابهري گفت: سازمانهاي متولي كه در زمينه زنان فعاليت ميكنند همچون، شوراي فرهنگي اجتماعي زنان، بهزيستي، شهرداري، سازمان ملي جوانان بايد با هم حركت منسجم در اين خصوص داشته باشند و با اراده و عزم ملي و با استفاده از امكانات سختافزاري و نرمافزاري سياستگذاري در زمينه پيشگيري از بروز چنين مسائلي در جامعه را ايجاد كنند.