كارشناس مسئول تغذيه مركز بهداشت قم گفت: خرما اسيد اضافي معده در ساعات روزهداري را خنثي ميكند.
علياكبر حقويسي امروز در گفتوگو با فارس با بيان اينكه بهترين رژيم غذايي در ماه مبارك رمضان، رژيمي است كه حاوي مايعات و قندهاي ساده و قابل جذب سريع باشد، اظهار داشت: در زمان افطار قند خون در پايينترين حد خود قرار دارد كه ميتواند يكي از علل سردردهاي نزديك افطار باشد و با اين رژيم ميتوان از ضعف پيش از افطار جلوگيري كرد.
وي با توصيه به شروع افطاري با خرما، آب گرم، چاي كمرنگ و شير گفت: با مصرف اين مواد، نياز شديد بدن به مواد قندي به سرعت برطرف ميشود و بدن آمادگي بهتر براي استفاده از مواد غذايي ديگر را پيدا ميكند.
كارشناس مسئول تغذيه مركز بهداشت قم با اشاره به اينكه نبايد در هنگام افطار حجم زيادي از مايعات را وارد معده كرد، اذعان داشت: اين عمل اتساع ناگهاني معده را درپي دارد كه در جريان خون، اندامها و اعضاي بدن اختلال ايجاد ميكند و موجب بروز سوءهاضمه ميشود.
حقويسي با تاكيد بر اينكه بايد غذاي اصلي در وعده افطار، كمكم و به تدريج صرف شود، خاطرنشان كرد: مصرف زياد نوشيدنيهاي سرد ممكن است موجب علائم ناراحتكننده گوارشي در فرد روزهدار شود كه بايد از اين عمل پرهيز كرد.
وي هدف از روزه گرفتن را مورد توجه قرار داد و تصريح كرد: يكي از اهداف روزهداري حذف يك وعده رژيم غذايي است كه نبايد وعده غذاي حذف شده را با افزايش مصرف غذا در افطار و سحري جبران كرد.
كارشناس مسئول تغذيه مركز بهداشت قم در ادامه عنوان كرد: افزايش حجم غذا در افطار و سحر نهتنها مفيد نيست بلكه سبب بيماريهاي مختلف (اضافه وزن و چاقي) ميشود.
حقويسي با بيان لزوم كاهش 30 درصد مقدار كالري دريافتي در ماه رمضان اظهار داشت: افطار با غذاي سبك مانند نان، پنير، سبزي، گردو، شير و خرما شروع شود چراكه اين مواد داراي 2.5 درصد فيبر غذايي است.
وي با اشاره به اينكه گلوكز و فروكتوز زير مجموعه ساكاروز است، خاطرنشان كرد: اين قندها به راحتي توسط بدن جذب ميشوند و بدون نياز به هضم، توليد انرژي ميكند.
كارشناس مسئول تغذيه مركز بهداشت قم با تاكيد بر اينكه خرما سرشار از املاح آهن، پتاسيم، گوگرد، مس و كلسيم است، افزود: همچنين منيزيم موجود در خرما براي عمل كردن ماهيچههاي ارادي و فسفر براي ساخت عضله و بافتهاي عصبي بسيار مفيد است.
حقويسي با بيان اينكه خرما سرشار از ويتامينهاي B، B2، A ،C و اسيد فوليك است، اذعان داشت: هر يك عدد خرما متوسط حدود 20 كالري انرژي در بدن توليد ميكند كه موجب كاهش گرسنگي در هنگام افطار ميشود.
وي با اشاره به اينكه خرما منبع بسيار مغذي قند، فيبر و كربوهيدراتها است، عنوان كرد: مصرف خرما سبب ميشود ويتامين و نمك مورد نياز بدن كه طي ساعات روزهداري از دست رفته است، دوباره تامين شود.
كارشناس مسئول تغذيه مركز بهداشت قم در ادامه تصريح كرد: قند موجود در خرما زيان شيريني را ندارد و از سوي ديگر فيبر موجود در آن براي بهبود عملكرد سيستم گوارش و هضم مواد غذايي مفيد است، همچنين خرما اسيد اضافي معده كه در ساعات طولاني روزهداري سبب ترش كردن و دل درد ميشود را خنثي ميكند.
حقويسي يادآور شد: مطالعات نشان داده است براي بيشتر افراد رژيم پرفيبر بسيار مناسبتر و سالمتر از رژيم غذايي كمفيبر است.
تابناک
{linkr:bookmarks;size:small;text:nn;separator:+;badges:p}