دانشمندان آمریکایی و انگلیسی ژنی را کشف کردند که عامل بروز مشکل نزدیک بینی چشم است که نتایج این بررسیها در آینده می تواند عینکهای طبی را به دست تاریخ بسپارد.
به گزارش مهر، تیمی از محققان دانشگاه دوک در کارولینای شمالی و دانشگاه کالج لندن به سرپرستی “تری یانگ” از مرکز پزشکی دانشگاه دوک با بررسی جمعیتهای قفقازی، هلندی، انگلیسی و استرالیایی ژنی را کشف کردند که با نزدیک بینی در ارتباط است.
همچنین این تیم ژن دیگری را شناسایی کردند که در بین جمعیتهای چینی و ژاپنی عامل این نقص بینایی است.
در حال حاضر حدود یک سوم مردم انگلیس و یک چهارم مردم ایتالیا نزدیک بین هستند که این رقم در بین جمعیتهای شرق دور بسیار بالاتر است. برای مثال دو سوم نوجوانان ژاپنی و 80 درصد از سربازان مرد 18 ساله دچار نزدیک بینی هستند.
نتایج این تحقیقات می تواند راههایی بسوی درمانهای جدید از طریق ماتریکس ژنتیکی ارائه کند.
نزدیک بینی به دلیل طویل شدن کره چشم است که موجب می شود تصویری که به طور عادی باید روی شبکیه تشکیل شود جلوتر از آن شکل بگیرد. به این ترتیب تصویر غیرکانونی می شود و وضوح خود را از دست می دهد.
حدود 2 تا 3 درصد از نزدیک بینیها می تواند به یک بیماری سخت تبدیل شده و موجب خونریزی ماکولار، آب سیاه و تفکیک شبکیه و در نتیجه نابینایی شود. نزدیک بینی می تواند به ویژه برای خلبانان مشکلات جدی ایجاد کند.
براساس گزارش نیچر ژنتیک، این دانشمندان برای کشف ژن مسئول بروز این نقص بینایی DNA در مجموع 13 هزار و 414 نفر را مورد بررسی قرار دادند و به این ترتیب کشف کردند که ژن RasGRF1 در بین جمعیتهای قفقازی عامل نزدیک بینی است.
در مرحله بعد، این دانشمندان با ایجاد موشهایی در آزمایشگاه که این ژن در آنها خاموش شده بود تغییرات واضحی را در قدرت بینایی این حیوانات ثبت کردند.{linkr:bookmarks;size:small;text:nn;separator:+;badges:p}