ثميله نوربخش در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، عفونت بند ناف را يكي از عفونتهاي دوران نوزادي دانست و اظهار داشت: قرمزي و تورم اطراف بندناف از مهمترين علامت عفونت بندناف در نوزادان است.
اين فوقتخصص بيماريهاي عفوني، ترشحات زرد رنگ و التهاب بند ناف را از ديگر علايم عفونت بندناف در نوزادان دانست.
وي در خصوص عوامل عفونت بندناف در نوزادان گفت: بازي با بندناف مهمترين عامل بروز عفونت است همچنين باورهاي غلطي در بعضي از خانوادهها مبني بر خمير گرفتن بند ناف و ماليدن بندناف با بعضي از روغنها وجود دارد كه موجب عفونت در بندناف نوزاد ميشود.
وي در ادامه افزود: اگر تورم و قرمزي در بند ناف ديده شد، بايد فوراً به پزشك مراجعه كرد چرا كه اين نوع از عفونت در نوزادان بسيار مهم است و به غير از درمان موضعي و ضدعفوني، نوزاد بايد بستري و تزريق آنتيبيوتيك ريوي صورت گيرد تا علايم عفونت بهبود پيدا كند.
نوربخش ادامه داد: محل بند ناف باز است و در صورت تماس با مواد خارجي عفونت به وجود ميآيد، از اين رو بايد براي پيشگيري بهداشت محيط و خود نوزاد به خوبي رعايت شود.
وي به خون آمدن از بندناف در نوزادان اشاره كرد و افزود: اين خونريزي خطرناك نيست، در صورتي كه ويتامين k بدن نوزاد كم باشد خونريزي بندناف تشديد ميشود؛ به همين دليل زماني كه نوزاد متولد ميشود اين ويتامين را براي نوزاد تزريق ميكنند.
اين فوق تخصص عفوني، خشك گذاشتن بندناف نوزاد را يكي ديگر از راههاي پيشگيري از عفونت بند ناف بيان كرد و افزود: مرطوب نگهداشتن بند ناف نوزاد محيط را براي رشد ميكروبها فراهم ميسازد.
وي گفت: اصولاً تا 5 روز بعد از تولد، بند ناف ميافتد اما ممكن است تا يك ماه نيز به طول انجامد؛ اگر بند ناف تا يك ماه بعد از تولد نيفتاد اين امكان وجود دارد كه نوزاد دچار بيماري نقص ايمني باشد كه اين مسئله زياد شايع نيست.
اين فوقتخصص عفوني تأكيد كرد: در صورتي كه تشخيص و درمان عفونت بندناف به موقع صورت نگيرد عفونت وارد خون نوزاد ميشود كه عفونت استخوان و مفاصل را نيز به دنبال خواهد داشت.{linkr:bookmarks;size:small;text:nn;separator:+;badges:p}