نه خطر آنلايني که شما را تهديد ميکند + راههاي حفاظت!
محققان مرکز خدمات ايمني اينترنت Cyber Defender با بررسي خطرناکترين فعاليتهايي که ميتوان به صورت آنلاين انجام داد به توضيح چگونگي محافظت در برابر اين خطرات پرداخت.
تا چه اندازه به فعاليتهاي آن لايني که انجام ميدهيد، وب سايتهايي که به آن مراجعه ميکنيد و حتي لينکهايي که در صفحات اينترنتي بر روي آن کليک ميکنيد توجه داريد؟
شايد نتوان گفت تماميفعاليتهاي آنلاين ميتوانند براي رايانه، کاربر و حريم خصوصي کاربر مخرب و خطرساز باشد اما به طور قطع تعدادي از اين فعاليتها هستند که انجام آنها به تنهايي ميتوانند مشکلات بزرگ و گاه غير قابل جبراني را براي کاربران به وجود آورند.
خطر اول:
فعال کردن گزينه “ورود من به سيستم را ثبت کن” (Keep me signed in) در رايانه هاي عمومي
راه محافظت:
– ساده ترين راه حل اين است که اگر از رايانه شخصي خود استفاده نميکنيد، هرکز اين گزينه را فعال نکنيد.
– درباره رايانه هاي محل کارتان محتاط باشيد زيرا تنها تا زماني که در محل کارتان باشيد در اختيار شماست و بقيه روز ميتواند در دسترس ديگران باشد و ديگران نيز ميتوانند تمامياطلاعات شخصي شما را به راحتي براي خود ارسال کنند.
– اگر از مکاني عموميبه وب سايتهاي مانند گوگل، آمازون و يا اي-بي وارد شده ايد، در پايان کار از خروج از وب سايت اطمينان حاصل کنيد. (Sign out)
– براي حفظ حريم خصوصي خود پس از پايان کار با رايانه تاريخ مرورگر اينترنتي خود را پاک کنيد.
– براي جلوگيري از کنترل فعاليتهاي آن لاين خود ميتوانيد از حالت “پنهاني” مرورگر خود استفاده کنيد. اين حالت در اينترنت اکسپلورر 8، InPrivate Browsing و در کروم گوگل New Incognito Window نام دارد.
– هرگز هيچ رمز عبوري را بر روي مرورگر خود ذخيره نکنيد، حتي اگر مرورگر از شما اين را بخواهد زيرا افرادي ديگر ميتوانند به راحتي از آن استفاده کنند.
خطر دوم:
به روز نکردن ويندوز، جاوا، ادوبي ريدر، ادوبي فلش
راه محافظت:
– برنامههاي جاوا، فلش و ريدر در صورت به روز رساني نشدن به دليل نقصهاي ايمني، مسئول بسياري از آلودگي هاي رايانه اي هستند. ساده ترين راه خلاصي از چنين آلودگي هايي به روز رساني دائمياين چند نرم افزار است، فلش براي به روز رساني به صورت خودکار از شما تقاضا ميکند اما براي به روز رساني جاوا کاربر بايد به صورت روزانه اقدام کند. همچنين ادوبي ريدر نيز از سيستم به روز رساني خودکار برخوردار است.
– از به روز رساني سيستم عامل ويندوز اطمينان حاصل کنيد. يکي از راه هاي اين کار قرار دادن تنظيمات ويندوز بر روي به روز رساني خودکار است. اين کار رايانه و نقاط ضعف ايمني سيستمهاي عامل را کمتر در دسترس هکرها قرار خواهد داد.
خطر سوم:
جستجوي شايعات درباره افراد مشهور يا موضوعات غير اخلاقي
راه محافظت:
– محافظت از اين خطر ديگر نيازي به فکر کردن ندارد. به دليل اينکه اين موضوعات مواردي هستند که هکرها از گرايش ناخواسته تعداد زيادي از کاربران اينترنتي به آنها آگاهي دارند. از اين موضوعات براي حمله هاي جديد به رايانه ها به خوبي استفاده ميکنند، پس ساده ترين راه حل اين است که دور چنين وب سايتها و جستجوهاي اينترنتي را خط بکشيد.
– در صورتي که مجبور به جستجوي چنين مفاهيميهستيد، از بخشهاي خبري سايتهايي مانند گوگل يا بينگ استفاده کنيد زيرا اين سايتها از وب سايتهاي مرجع ارزيابي اوليه اي دارند و اين ميتواند از ميزان احتمال آلوده شدن رايانه ها بکاهد.
خطر چهارم:
استفاده از BitTorrent براي دانلود نرم افزارها، برنامه هاي تلويزيوني و فيلمهاي تحت قانون حق تکثير
راه محافظت:
– فقط از وب سايتهاي قانوني و رسميدانلود مانند iTunes، Hulu و ديگر وب سايتهاي قانوني استفاده کنيد و به هر قيمتي از سايتهاي تورنت يا سيلابي حتي اگر آلوده به ويروس نيز نباشند، استفاده نکنيد. زيرا برخي از تبليغات ارسال شده بر روي اين وب سايتها ميتوانند بدون انجام کاري خاص از جانب کاربر، رايانه را آلوده کنند.
– اطلاعات و مطالب به سرقت رفته را دانلود نکنيد.
– هرگز اطلاعات و مطالب به سرقت رفته را دانلود نکنيد!!
خطر پنجم:
بازي آنلاين در هر وب سايتي
راه محافظت:
– در هنگام دانلود نرم افزارهاي بازيهاي رايگان بسيار احتياط کنيد زيرا اگر نرم افزار آلوده باشد ميتواند رايانه را در خطر قرار دهد.
– اطلاعات ورود به بازي خود را در اختيار غريبه ها قرار ندهيد. در واقع هيچ نوع اطلاعات شخصي يا غير شخصي خود را در اختيار همبازي هاي آنلاين خود قرار ندهيد زيرا در اين صورت و در ساده ترين حالت دارايي هاي مجازي خود را از دست خواهيد داد و در بدترين حالت پولهايتان به سرقت خواهد رفت.
– فريب حيله قديمي”رازهاي فارم ويل” را نخوريد زيرا به اين شکل يک ويروس تروجان را دانلود کرده ايد و يا اطلاعات فيس بوک خود را در اختيار يک تبه کار مجازي قرار داده ايد.
خطر ششم:
تنظيم نکردن بخش ايمني فيس بوک و فعال گذاشتن گزينه قرار دادن اطلاعات در اختيار “همه”
راه محافظت:
– تنظيمات ايمني فيس بوک را با دقت مطالعه کنيد و اجازه ندهيد بخش “دوست دوستانم” امکان ديدن اطلاعاتي از قبيل شماره تلفن، تاريخ تولد و ديگر اطلاعات خصوصي را داشته باشند. از تماميچنين اطلاعاتي ميتوان براي جعل هويت شما بر روي کارتهاي اعتباري ديگر استفاده کرد.
– تنها “دوستان” بايد به لايه هاي شخصي تر اطلاعات شما دسترسي داشته باشند. از اين رو در انتخاب “دوستان” خود دقت کنيد.
خطر هفتم:
اتصال به شبکه هاي وايرلس ناشناخته
راه محافظت:
– در مکانهاي عموميمانند فرودگاه ها و هتلها مراقب اتصال به شبکه هاي وايرلس ناشناخته باشيد. براي مثال در يک هتل از انتخاب يک شبکه شناخته شده و قانوني اطمينان حاصل کنيد. زيرا در حالي که شما از محيطي به ظاهر ايمن و واقعي در اينترنت استفاده ميکنيد، هکرها ميتوانند شما را تحت نظر داشته باشند.
– تنظيم حالت استفاده در اماکن عمومياز لپ تاپ، ايمني بيشتري براي آن به ارمغان خواهد آورد و به اشتراک نگذاشتن فايلهاي مختلف در اماکن عموميميتواند اين ايمني را افزايش دهد.
خطر هشتم:
استفاده از يک رمز عبور براي تماميفعاليتهاي آنلاين
راه محافظت:
– به خاطر سپردن ده ها رمز ورود کار بسيار دشواري است و از اين رو چيز عجيبي نيست که فردي از يک رمز عبور براي تماميفعاليتهاي آنلاينش استفاده کند. اما اگر همان يک رمز عبور نيز شناسايي شود کل زندگي آنلاين شما براي جهان آشکار خواهد شد.
– رمزهاي عبور مختلف را براي کارهاي مختلف نگه داريد. براي مثال رمز عبور ايميل خود را متفاوت از رمز ورود به شبکه اجتماعي خود انتخاب کنيد.
– مرورگرهاي ويژه اي ميتوانند به شما در داشتن يک رمز ورود اصلي براي دسترسي به تماميرمز ورودهايتان کمک کنند. به اين شکل اگر براي خدمات مختلف آنلاين رمزهاي متفاوتي داشته باشيد تنها با به ياد سپردن يک رمز عبور ميتواند تماميآنها را در زمان نياز مشاهده کنيد.
خطر نهم:
تلاش براي گرفتن آي-پد، پلي استيشن 3 و يا ديگر ابزارهاي الکترونيکي به صورت رايگان
راه محافظت:
– منطقي باشيد، هرگز کسي يک آي-پد رايگان به شما نخواهد داد، پس فريبش را نخوريد.
– از هر نوع بذل و بخشش آنلاين که هيچ برند مشهوري از آن پشتيباني نميکند روگردان باشيد، حتي اگر اين پيشنهاد تحت حمايت برندهاي آنلاين باشد.
– به بسته نرم افزاري ايمني به روز شده اي مجهز باشيد زيرا نرم افزارها معمولا ميتوانند چنين پيشنهادهاي تبهکارانه اي را رديابي کرده و از فريب خوردن شما جلوگيري کنند.
مهر