استاد محمد نوري خواننده پيشكسوت، مرد هنر و اخلاق و چهره ماندگار كشور به دليل بيماري و وخامت وضعيت جسماني شنبه شب در بيمارستان دار فاني را وداع گفت و جامعه موسيقي و هنري كشور را در ماتم فرو برد.
محمد نوري كه حدود يك سال درگير بيماري سخت و بدخيم بود و براي چندمين بار در سه ماه گذشته در بيمارستان بستري شد شب شنبه دارفاني را وداع گفت.
داود گنجه اي موسيقيدان پيشكسوت و قائم مقام خانه موسيقي در گفتگو با خبرنگار مهر درباره زمان تشييع پيكر استاد نوري گفت: زمان دقيق تشييع پيكر استاد نوري به زودي اعلام خواهد شد.
وي ادامه داد: به احتمال زياد پيكر استاد دوشنبه از مقابل تالار وحدت تشييع خواهد شد.
محمد نوري از خوانندگان مطرح و پرمخاطب دهه چهل كه از همان اوان پا روي دنيا گذاشت در دهه نهم زندگيش، دنيا را با صداي ماندگار خود تنها گذاشت.
نوري در كنار تحصيل در رشته ادبيات زبان انگليسي و رشته نمايش، آواز ايراني را نزد اسماعيل مهرتاش آموخت. بعد از آن نزد اساتيد هنرستان عالي موسيقي “سيروس شهردار” و “فريدون فرزانه” و”مصطفي پورتراب” رفت و از آنها تئوري موسيقي، سلفژ و نوازندگي پيانو را فراگرفت.
آواز كلاسيك را نزد ئولين باغچه بان و فاخره صبا آموخته و شيوه آوازي خود را با تاثير از استاداني چون حسين اصلاني، ناصر حسيني پيدا كرد و رفته رفته به شيوه منحصر به فرد خود دست يافت. شيوه اي كه به سختي مي توان آن را در زير شاخه اي از شاخه هايي چون پاپ، كلاسيك و… گنجاند. اجراي ترانه هاي مختلف محلي آذري ، گيلكي، شيرازي و… اوهمچون “جان مريم”، “شاليزار”،”واسونك”،”جمعه بازار” و… به لحاظ احساس و لهجه در نهايت زيبايي و استادي است.
نوري علي رغم تمامي اين تواناييها و موقعيتهاي هنري هيچگاه در پي مال اندوزي و بساز و بفروشي نرفت اما از سوي ديگر به لحاظ پايبندي به اخلاقيات و پرهيز از دروغ و فريب به جايگاه والايي در بين مخاطبان و در اجتماع دست يافت.
اين چهره دوست داشتني و متين چند سال پيش از سوي سازمان صدا و سيما به عنوان چهره ماندگار موسيقي انتخاب و معرفي شد.
اينك اين مرد هنر و اخلاق و اين اسطوره موسيقي مردمي كه صدا و طنين دلنشينش روح و روان هر شنونده اي را نوازش مي كند دنيا را ترك و به ديار باقي شتافت.
روح ایشان شاد و نامشان جاودانه …